Ressourcer
Ressourcer
Herunder finder du informationer om en række ressourcer til rådighed online og i Aarhus.
AU Studievejledning
English: Academic Advising/Guidance
Sted: Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C. Specifikke vejledninger varierer efter studier og inddeles overordnet efter enhederne Health, Arts, Science & Technology, Aarhus BSS og Ingeniørhøjskolen
Telefon: Omstilling kan træffes på 87 15 00 00
Hjemmeside: www.au.dk
Åbningstider: Omstilling Man-tors kl. 9-15 og fre kl. 9-14
Ydelser: Vejledning og Studieinformation på Aarhus Universitet tilbyder fortrolige samtaler omkring studiekompetence og studieteknik, kompetenceafklaring, læsegrupper, bachelor- og specialeworkshops, studieforløbssamtaler, mentorordninger, dispensationer og trivsel.
Studenterrådgivningen Aarhus
English: Student Counseling
Sted: Ryesgade 23, 1. 8000 Aarhus C
Telefon: 70 26 75 00
Hjemmeside: www.srg.dk
Åbningstider: Man-tors kl. 9-12. og 12.30-15, fredag kl 9-12
Ydelser: Studenterrådgivningen tilbyder gratis hjælp gennem workshops, telefonrådgivning, individuelle samtaler og gruppeforløb. Ydelser inkluderer hjælp til studierelaterede udfordringer som studiestress, eksamensangst og perfektionisme. Studenterrådgivningen har desuden udviklet en gratis selvhjælpsapp, ‘’Eksamenshjælp’‘, der tilbyder råd til nervøsitet før eksamen eller hjælp til at strukturere tiden op til eksamen.
Studenterpræsterne
English: Student Chaplains/Counselors
Navn: Jens Munk
Telefon: 60202640
E-mail: studenterpraest@au.dk
Navn: Loa Mortensen
Telefon: 21685595
E-mail: pastor@au.dk
Hjemmeside: www.studenterpraest-au.dk
Åbningstider: Samtale tidspunkter aftales pr telefon eller email
Ydelser: Gratis individuel samtaler for alle studerende. Hver session varer en time og der tilbydes både enkeltstående samtaler eller længere samtaleforløb. Samtalerne med studenterpræsten kan dreje sig om vidt forskellige overvejelser og problemer, som f.eks. ensomhed, angst, perfektionisme, konfliktfyldte relationer til partner eller forældre, eksistentielle spørgsmål om mening og identitet, tab og sorg i forbindelse med dødsfald eller skilsmisse, samt etiske og religiøse spørgsmål. Herudover tilbydes gruppesamtaler på 3-5 studerende hvor tidspunkt og emnet aftales indbyrdes blandt deltagerne, og desuden er der i Studenterhuset adgang til “Stillerummet,” som studerende frit kan benytte til at meditere, bede mv. Hver mandag tilbydes hjertebøns-meditation kl. 18.00og alle hverdage tilbydes morgenmeditation kl. 08.30.
Gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune
English: Psychological Counseling
Sted: Nørre Alle 30, 1. Th, 8000 Aarhus C
Telefon: 51 57 62 60
Hjemmside: www.aarhus.dk/gratispsykologhjaelptilunge
Åbningstider: Telefonrådgivning man-fre kl. 9-15, personlig henvendelse 10-16
Ydelser: Tilbyder gratis psykologhjælp til unge fra 15-27 bosat i Aarhus Kommune med psykiske problemer, der påvirker hverdagen. Tilbuddet gælder op til fem samtaler.
Rådgivnings & Støttecentret ved Aarhus Universitet
English: Guidance for Students with Special Needs and Disabilities
Sted: Specialpædagogisk Støtte (SPS), Vejledningscenter AU, bygning 1448, Fredrik Nielsens Vej 5, 8000 C
Telefon: 87 16 27 20, mail: sps@au.dk
Hjemmeside: www.au.dk/raadgivnings-og-stoettecentret
Åbningstider: Telefontider mandag og torsdag 9-12, tirsdag 13-15
Ydelser: Rådgivnings- og støttecenteret støtter studerende med funktionsnedsættelser i videregående uddannelser og udbyder kurser og konsulentbistand til fagpersoner og institutioner inden for centerets fagområde. Centeret giver årligt støtte til ca. 1000 studerende med læse-/skrivevanskeligheder, psykiske lidelser eller neurologiske lidelser. Støtten består i individuelle forløb hos akademiske uddannelsesrådgivere eller læse-/skrivevejledere. Denne støtte suppleres af superviserede forløb med mentorer. Centeret tilbyder rådgivning, vejledning og støtte med fokus på den studiemæssige situation fx i forhold til udvikling af uddannelseskompetence, deltagelse i studiemiljøet og læringsunderstøttende teknologier.
Mentorordninger på Aarhus Universitet
English: Mentor and Mentee Groups
Sted: Aarhus Universitet, blandt andet via SPS
Telefon: Diverse
Hjemmeside: Diverse
Åbningstider: Diverse
Ydelser: Mentorordninger findes på mange fakulteter, blandt andet mellem bachelor og kandidatstuderende på samme uddannelse, blandt faste og udvekslingsstuderende, eller blandt studerende og professionelle. Se studieportaler eller kontakt studievejledningen på de forskellige uddannelser for mere info.
Selvhjælpsgrupper i Aarhus
English: Self-help Groups
Sted: Grønnegade 80, 8000 Aarhus C
Telefon: 86 12 12 72
Hjemmeside: www.selvhjaelpsgrupperiaarhus.dk
Åbningstider: Kontortider mandag og torsdag kl. 12–15, tirsdag 12–17.30
Ydelser: Tilbyder selvhjælpsgrupper og netværksgrupper til eksempelvis pårørende til depression, ADHD-ramte, stress-ramte, efterladte efter selvmord, selvværd og grænser samt sorggrupper. Selvhjælpsgrupper er ikke behandling, men nærmere en måde at møde og få støtte fra andre i lignende situationer som en selv.
Aarhus terapeuterne
English: Student Therapists
Sted: Agerbæksvej 7B, 8240 Risskov
Telefon: kontakt sker via email kontakt@aarhus-terapeuterne.dk
Hjemmeside: www.aarhus-terapeuterne.dk/index.html
Åbningstider: via e-mail
Ydelser: Aarhus-terapeuterne er en non-profit organisation, bestående af fem psykologistuderende ved Aarhus Universitet, som er i gang med det sidste år af kandidaten. Aarhus-terapeuterne kan blandt andet hjælpe med stress, depression, selvværd, angst, svære relationer, selvudvikling, kompetenceudvikling og sparring på det der fylder hos individet. Beløbet for samtaleterapien udelukkende dækker udgifter forbundet med lokaleleje og supervision af en autoriseret psykolog. 50 minutters samtale koster 300 kroner, som betales kontant hver gang. Den første samtale koster kun 100 kroner, som udelukkende går til leje af lokaler. Som noget nyt tilbyder de internetbaseret terapi hvor prisen er 200 kroner pr. samtale.
Plexus Aarhus
English: Drop-in Center
Sted: Nørre Alle 30, 1. Th, 8000 Aarhus C
Telefon: 86 13 13 42
Hjemmside: www.plexusaarhus.dk
Åbningstider: Man-ons kl. 17–21.30, søndag i lige uger 12–16
Ydelser: Plexus Aarhus er et værested for ensomme unge i Aarhus mellem 20 og 35 år, som har lyst til at møde nye mennesker. Værestedet drives af frivillige fra Ungdommens Røde Kors og tilbyder aktiviteter som fælles spisning, kreative aftener, filmaftener mv.
Husrum
English: Drop-in Center
Sted: Frivilligcenter Aarhus, Grønnegade 80, 1. sal, 8000 Aarhus C
Telefon: 40 54 22 78
Hjemmeside: www.husrum.dk
Åbningstider: Ingen faste åbningstider
Ydelser: HUSRUM er et fællesskab til unge mellem 16 og 30 år i Aarhus som føler sig ensom og savner forståelse og anerkendelse. Der tilbydes samtale- og netværksgrupper, sociale arrangementer og bofællesskab.
Ventilen
English: Drop-in Center
Sted: Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C
Telefon: 28 72 73 44
Hjemmeside: www.ventilen.dk/aarhus
Åbningstider: Der er telefontid i mødestedets åbningstid: søndage 14-17, torsdage 18-21
Ydelser: Ventilen Aarhus henvender sig til unge i alderen 15-25 år, som gerne vil føle sig mindre ensomme. Det er et sted, hvor der er søde mennesker at hænge ud med. Aktiviteter kan være nogen at dele små og store ting med, nogen at spille spil, tage i biografen eller en tur i skoven med.
Depressionsforeningen
English: Depression Association
Sted: Landsdækkende telefonlinje og lokale selvhjælpsgrupper
Telefon: Depressionslinjen: 33 12 47 74
Hjemmeside: www.depressionsforeningen.dk
Åbningstider: Mandag – fredag kl. 19-21 (undtagen helligdage)
Ydelser: DepressionsLinien er et tilbud til patienter og pårørende, der ønsker at tale med nogen, der forstår. Ved telefonen sidder frivillige, der har stor forståelse for, hvad det vil sige at have depression, bipolar lidelse eller være pårørende. SocialrådgiverLinjen tilbyder hjælp til patienter eller pårørende med depression eller bipolar lidelse, som ønsker at kende sine muligheder og rettigheder. Linjen er åben hver onsdag kl. 17-18.30. Derudover henvises til Cafe ODA i Aarhus (Teglværksgade 12 kld., 8000 Aarhus C), hvor der er åbent hver tirsdag kl. 14-18 og hver torsdag kl. 16-20.
Depnet.dk
English: Online Forum for Depressed Individuals
Sted: Online
Telefon: Online
Hjemmeside: www.depnet.dk
Åbningstider: Online
Ydelser: Et virtuelt forum, mødested og chatroom for folk med depression eller bipolar lidelse. På siden findes viden om depression og bipolar lidelse, hjælp til ramte og deres pårørende, brevkasser samt livechats med frivillige netrådgivere.
Gallo Kriserådgivning
English: Crisis Counseling and Drop-in Center
Sted: Hans Hartvig Seedorffs Stræde 18E, 8000 Aarhus C
Telefon: 86 18 86 98
Hjemmeside: www.kriseraadgivning.dk
Åbningstider: Mandag og onsdag kl. 13-22, tirsdag, torsdag og fredag 18-22
Ydelser: Gallo Kriserådgivning tilbyder individuelle samtaleforløb, parterapi, rådgivning og er også blot værested for folk, som kunne bruge lidt fællesskab. Det køres af frivillige, og det er gratis.
Startlinjen
English: Anonymous Telephone Counseling
Sted: Landsdækkende telefonlinje
Telefon: 35 36 26 00
Hjemmeside: www.startlinjen.dk
Åbningstider: Alle dage kl. 16-23
Ydelser: Tilbyder landsdækkende, anonym og frivilligbaseret telefonrådgivning til mennesker, der befinder sig i en sårbar eller kritisk livssituation eksempelvis på grund af psykisk sårbarhed, ensomhed, svigt, samlivsophør, afskedigelse, tab eller en vanskelig pårørenderolle.
SIND pårørenderådgivning
English: Telephone Counseling for Relatives
Sted: Skovagervej 2, indgang 76, 8240 Risskov
Telefon: 70 23 27 50
Hjemmeside: www.sind.dk
Åbningstider: Man-fre kl. 11-22, søn 17-22
Ydelser: SIND Pårørenderådgivning er en telefonrådgivning der har til formål at yde rådgivning, vejledning, støtte og undervisning til pårørende til personer med en psykisk sygdom.
Center for Ludomani
English: Center for Compulsive Gambling
Sted: Gammel Munkegade 6D, 8000 Århus C
Telefon: 70 11 18 10
Hjemmeside: www.ludomani.dk
Åbningstider: Man-ons 8.30-15, tors 8.30-17, fre 9-12
Ydelser: Centret er Nordens største og tilbyder professionel og gratis behandling til mennesker, der har problemer med spil og til deres nærmeste pårørende.
ROFUS
(Register Over Frivilligt Udelukkede Spillere)
English: Registry of Voluntarily Excluded Gamblers
Sted: Online register (Spillemyndigheden, Englandsgade 25, 6. sal, 5000 Odense C)
Telefon: Ingen
Hjemmeside: www.spillemyndigheden.dk/rofus
Åbningstider: Online
Ydelser: I ROFUS kan du frivilligt registrere dig med NemID, hvis du ønsker at udelukke dig midlertidigt eller endeligt fra at kunne spille i Danmark. Muligheder omfatter en 24 timers spille pause, midlertidig udelukkelse på 1, 3 eller 6 måneder eller endelig udelukkelse. Man kan ikke fortryde eller annullere din registrering og registrering i ROFUS omfatter alt onlinespil med indsats, udbudt af spiludbydere med tilladelse fra Spillemyndigheden.
Center for Alkoholbehandling (socialpsykiatri og udsatte voksne)
English: Center for Alcohol Treatment
Sted: Jægergårdsgade 66, 8000 Aarhus C
Telefon: 87 13 21 00
Hjemmeside: www.alkoholbehandlingen.info
Åbningstider: Telefonrådgivning man-fre 8.30-10, 12.30-14 (undtagen fredag)
Ydelser: Tilbyder blandt andet gratis alkoholbehandling, rådgivning, familieterapi og åben abstinensbehandling uden en forudgående aftale. Er man i tvivl, hvorvidt man har et alkoholproblem, kan centret hjælpe med at afklare dette.
TUBA
English: Counseling for Youth Affected by Family Addiction
Sted: Frederiksgade 75, 1., 8000 Aarhus C
Telefon: 86 11 88 90
Hjemmside: www.tuba.dk
Åbningstider: Online chat er åben mandag, onsdag, torsdag kl. 18-21
Ydelser: TUBA tilbyder anonym og gratis terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Tilbyder blandt andet online chat samt individuel- og gruppeterapi hos professionelle terapeuter.
Dansk Misbrugsbehandling
English: Substance Abuse Treatment Center
Sted: Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus
Telefon: 78 75 22 55
Hjemmeside: www.danskmisbrugsbehandling.dk
Åbningstider: Telefonrådgivning er åben hele døgnet alle dage
Ydelser: Dansk Misbrugsbehandling er anonym og ambulant alkohol- og misbrugsbehandling som fx hash og medicinbrug.
Forgiftningslinjen
English: Poison Control Hotline
Sted : Landsdækkende telefonlinje
Telefon: 82 12 12 12
Hjemmeside: www.giftlinjen.dk
Åbningstider: Åben døgnet rundt
Ydelser: Akut hjælp ved forgiftning. Tilbyder hjælp til alt fra planter og svampe, kemikalier, stik og bid til rusmidler, medicin og madforgiftning.
Telefonrådgivning for spiseforstyrrelser
English: Telephone Counseling for Individuals with Eating Disorders
Sted: Center for Spiseforstyrrelser hos Børne- og Ungepsykiatrisk Center i Aarhus
Telefon: 21 37 01 93
Hjemmeside: www.psykiatrien.rm.dk
Åbningstider: tirsdag og torsdag 15-16.30, fredag 8:30-10
Ydelser: Landsdækkende anonym telefonrådgivning for personer med spiseforstyrrelser, deres pårørende og professionelle.
Landsforening mod spiseforstyrrelser og selvskade
English: National Association Against Eating Disorders and Self-harm
Sted: Ryesgade 29, 2, 8000 Aarhus C
Telefon: 70 10 18 18
Hjemmeside: www.lmsos.dk
Åbningstider: Mandag-torsdag 16-19
Ydelser: Der gives personlig rådgivning, og der er mulighed for at deltage i drop-in støttegrupper, faste støttegrupper og en række forskellige aktiviteter. Rådgivning er gratis og anonym, men nogle af aktiviteterne kræver medlemsskab. Desuden findes et tilbud til pårørende, der kan få kontakt til en frivillig Pårørende Livline (PL), som er en person der selv har været pårørende til et menneske med spiseforstyrrelse eller selvskade. Der er mulighed for at ringe til sin PL, når man har brug for et godt råd eller et par lyttende ører.
Sabaah
English: Drop-in Center for Ethnic LGBT + Minorities
Sted: AIDS-fondet, Østergade 9, 4. Sal, 8000 Aarhus C
Telefonrådgivning: 33 23 20 00
E-mail: info@sabaah.dk
Hjemmeside: www.sabaah.dk
Åbningstider: Cafeaften: fredage kl 20, telefonrådgivning tors 18-20
Ydelser: Sabaah holder cafeaften 2 gange om måneden. Det er et tilbud til de, som ønsker at møde andre LGBT+ personer med etnisk minoritetsbaggrund under trygge og diskrete forhold. Sabaah tilbyder desuden telefonrådgivning hver torsdag målrettet personer med etnisk minoritetsbaggrund, som enten har LGBT+ status eller på andre måder tumler med tanker og følelser knyttet til seksuel orientering og/eller kønsidentitet.
LGBT Aarhus
(landsforening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner)
English: LGBT Aarhus
Sted: Mejlgade 71 (Café Sappho), 8000 Århus C
Telefon: 86 13 19 48
Hjemmeside: www.lgbt.dk
Åbningstider: Telefonrådgivning er åben torsdage 18-20
Ydelser: LGBT Danmark har mange underafdelinger, eksempelvis LGBT Ungdom Aarhus, der er en rådgivende og social afdeling for unge under 30 år, der arrangerer aktiviteter for medlemmer såsom cafeaften den første tirsdag og tredje onsdag i måneden kl. 19.00 i Café Sappho. LGBT Rådgivningen tilbyder telefonsamtaler om eksempelvis tanker og overvejelser omkring kønsidentitet og seksualitet samt parforhold og ensomhed.
Joan-Søstrene
English: Telephone Support for Women Affected by Violence
Sted: Telefonlinje
Telefon: 33 14 74 84
Hjemmeside: www.joan-soestrene.dk
Åbningstider: Mandag og torsdag 18-20.30
Ydelser: Tilbyder støtte og rådgivning til kvinder der har været udsat for vold, voldtægt, incest eller sexuel chikane. Der tilbydes i efteråret 2018 samtalegrupper for personer, der har været udsat for voldtægt.
Dansk Stalking Center
English: Danish Stalking Center
Sted: Telefonrådgivning
Telefon: 25 17 73 74
Hjemmeside: www.danskstalkingcenter.dk
Åbningstider: Mandag og torsdag 17-20, tirsdag, onsdag og fredag 12-15 (ons også 17-20).
Ydelser: Tilbyder gratis og anonym telefonrådgivning til personer udsat for stalking.
Bast Studenterterapeuterne
English: Student Therapy for Adults Affected by Childhood Trauma
Sted: Åbogade 36 A 1. TV. 8200 Aarhus N
Telefon: 42 47 80 88
Hjemmeside: www.bastterapi.dk
Åbningstider: Onsdage kl. 16-20
Ydelser: Tilbyder terapi til personer over 18 år, som har været udsat for belastende oplevelser i barndommen. En times samtaleterapi koster 50 kr.
Center For Voldtægtsofre
English: Center for Survivors of Sexual Assault
Sted: Skadestuen, Aarhus Universitetshospital, Indgang J3, plan 2
Palle Juul-Jensens Boulevard 161, 8200 Aarhus Nord
Telefon: Skadestuen 78 46 35 43, psykologer 78 46 48 35
Hjemmeside: www.voldtaegt.dk
Åbningstider: Psykologers telefontid alle hverdage kl. 9-11
Ydelser: Centret hjælper individer, som har været udsat for seksuelle overgreb. Er man i tvivl, kan man altid kontakte dem for at få hjælp. Pårørende kan også ringe ind, hvis de mistænker at en elsket har været udsat for overgreb.
ERDUITVIVL.DK
English: Online Forum and Information about Sexual Assault
Sted: Info hjemmeside om voldtægt udarbejdet af Center for Voldtægtsofre
Telefon: Intet, se Center for Voldtægtsofre
Hjemmeside: www.erduitvivl.dk
Åbningstider: Ingen, se Center for Voldtægtsofre
Ydelser: Hjemmeside med information omkring voldtægt. Her kan læses beskrivelser af forskellige voldtægts scenarier, eksempelvis situationer hvor overgrebet er begået af en kæreste, er begået efter flirten/kys eller begået mens den studerende sov. Formålet med siden er at hjælpe fortvivlede studerende, der søger støtte og afklaring om hvorvidt hans/hendes oplevelse hører ind under “voldtægt” og ligeledes opfordre besøgende til at søge hjælp i centreret ved mistanke om overgreb.
Offerrådgivningen
English: Telephone Counseling for Victims of Trauma
Sted: Fredensgade 25, 8000 Aarhus C
Telefon: 23 68 60 56
Hjemmeside: www.oestjylland.offerraadgivning.dk
Åbningstider: Telefon er døgnåben. Personlig henvendelse og samtale mandag kl. 16-19 og kræver ikke tidsbestilling.
Ydelser: Tilbyder anonym, gratis personlige samtaler og telefonrådgivning. Tilbyder støtte til både ofre, vidner og pårørende. Hjælp kan fx fås til voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet eller trafikuheld.
Christine Centret
(Center for seksuelt misbrugte)
English: Center for Survivors of Childhood Sexual Abuse
Sted: Skolebakken 5, 8000 Aarhus C
Telefon: 51 19 99 50
Hjemmeside: www.lmso.dk
Åbningstider: Mandag kl. 17- 20, tirsdag og torsdag 10-14
Ydelser: Frivilligesektionen af Center for Seksuelt Misbrugte (CSM) der består af rådgivning – på telefon og chat og af en café for unge og voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb som børn. Centeret kører forløb for forskellige brugergrupper; f.eks. kvindegrupper, mandegrupper ogpårørendegrupper.
Det Nationale Sorgcenter
English: Telephone Counseling for Youths Affected by Grief
Sted: Banegårdspladsen 10, 2 th, 8000 Aarhus C
Telefon: 70 209 903
Hjemmeside: www.sorgcenter.dk
Åbningstider: man-fredag kl 10-14
Ydelser: Anonym telefonrådgivning for unge mellem 13 og 28 år, hvis mor eller far er alvorligt syg eller død. Der tilbydes gratis støtte og psykologisk behandling. Det er styret af både færdiguddannede psykologer og unge frivillige.
Studerende og sorg
English: Association for Students Affected by Grief
Sted: Aarhus Universitet
Telefon: 41 40 29 21, 28 93 36 07
Hjemmeside: www.studerendeogsorg.com
Åbningstider: Mødetidspunktet for gruppen aftales indbyrdes blandt deltagerne hvert semester
Ydelser: Hjælp og støtte til studerende på videregående uddannelser i sorg gennem sorggrupper. Via hjemmesiden kan man tilmelde sig den næste sorggruppe. Derudover kan man skrive eller ringe, hvis man har andre spørgsmål. Mail: kontakt@studerendeogsorg.com
NEFOS(Netværket for selvmordsramte)
English: Counseling for Individuals Affected by Suicide
Sted: Grønnegade 80, 1. Sal (De lejer lokaler hos frivilligcenter Aarhus)
Telefon: 63 12 12 26
Hjemmeside: www.nefos.dk
Åbningstider: Der kan forventes svar ca. indenfor 3 dage, hvis man har lagt en besked på telefonsvareren eller har skrevet en mail eller sendt en sms. Telefontider mandag-fredag kl. 9-13.
Ydelser: Alle (uanset alder), der er efterladte efter selvmord eller pårørende til personer, der er selvmordstruede kan tilbydes individuelle samtaler. Der kan også være gruppesamtaler. Der er også støtte og rådgivning pr. telefon, men det er primært til borgere, der allerede er under et samtaleforløb med en rådgiver hos NEFOS.
Enhed For Selvmordsforebyggelse
English: Center for Suicide Prevention
Sted: Tretommervej 3, indgang 101-103 8240 Risskov
Telefon: 78 47 21 50
Hjemmeside: www.psykiatrien.rm.dk
Åbningstider: Man-tors: kl. 8.00 – 15.30, fre: 8-15
Ydelser: Enhed for Selvmordsforebyggelse er et ambulant behandlingsforløb der tilbyder hjælp til personer, der har forsøgt selvmord eller har alvorlige tanker om selvmord – men ellers ikke har behov for psykiatrisk behandling. Et typisk forløb består af mellem 1 til 8 samtaler med en psykolog. Den studerende kan kontakte egen læge og blive henvist til enheden, men kan også selv tage kontakt direkte uden at have talt med sin læge.
Psykiatrisk Rådgivnings- & Krisetelefon
English: Psychiatric Telephone Counseling
Sted: Telefonlinje
Telefon: 78 47 04 70
Hjemmeside: www.psykiatrien.rm.dk/patient/sadan-kommer-du-i-kontakt-med-psykiatrien
Åbningstider: Døgnåbent
Ydelser: Psykiatrisk Rådgivningstelefon tilbyder anonym rådgivning til patienter og pårørende, der står i en akut psykiatrisk krise. Rådgiverne er erfarne psykiatriske medarbejdere, der tilbyder råd om forskellige psykiatriske problemstillinger og vejledning i forhold til, hvor du kan henvende dig for at få hjælp. Rådgiverne kan ikke yde behandling og bemærk, at samtalerne bliver optaget og gemt.
Livslinjen
English: Suicide and Trauma Hotline
Sted: Telefonlinje til hele Danmark
Telefon: 70 20 12 01
Hjemmeside: www.livslinien.dk
Åbningstider: Alle årets dage fra 11-04
Ydelser: Der er tale om anonym telefonrådgivning, som skal hjælpe folk med at få sat ord på deres problematikker og give konstruktive redskaber til hvordan disse håndteres. Det kan f.eks. være tanker om selvmord eller andre svære omstændigheder i livet.